۳ مطلب در بهمن ۱۳۹۶ ثبت شده است

نمونه هایی از رقابت دست چین شده و معایب آن

عبارت «رقابت دست چین شده» را وامدار فایل تصویری رقابت از سایت متمم هستم.

Cherry-picking که در فایل هفتم مطرح می شود، عبارت است از:

«رقابت با بهترین های هر فرد»

رقابت با جایگاه شغلی همکارم

رقابت با حقوق مدیرم

رقابت با جایگاه اجتماعی پسر خاله ام

رقابت با تحصیلات دانشگاهی دوست دوران دبستانم

رقابت با خط خوب پدرم

رقابت دست چین شده، عبارت است از رقابت با بهترین چیزهای اطرافیانم.

چنین رقابتی عموما نتیجه ای جز شکست و نرسیدن به هیچ کدام از موارد رقابت شده، نخواهد داشت. ما همزمان نخواهیم توانست به چند جهت بپریم؛ ضمن آنکه چنین رقابتی معمولا بدون دیدن هزینه های هر فرد برای رسیدن به جایگاه فعلی رخ می دهد و نتیجه هم معمولا پرداخت تمام هزینه هایی که مجموع این افراد، برای رسیدن به دستاوردهایشان پرداخته اند بدون رسیدن به دستاوردهای آن ها.

رقابت با اطرافیان هم نوعی هدف گذاری است.

باید بدانیم با چه کسانی، در چه جهتی رقابت می کنیم تا به بی راهه نرویم.

پی نوشت: این مطلب از میثم مدنی قرابت بالایی با بحث رقابت داره. درگیر رقابت های بیخودی نشویم.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
محمدرضا معراجی

در جستجوی ظرفیت بلا استفاده

داستانی در ذهنم دارم که به یاد ندارم از کجا شنیده ام اما مصداق های آن باعث می شوند چند روزی یکبار به آن را مرور کنم.

«پدر بزرگی با نوه اش برای خرید به فروشگاه زنجیره ای بزرگی در نزدیکی خانه اش می رود. خرید ها را به کمک نوه اش انجام می دهد. خوشحال و خندان از فروشگاه بیرون می آیند و دست در دست نوه اش به سمت خانه حرکت می کنند. فاصله خانه تا فروشگاه زیاد نیست اما باید چند خیابان را با هم بگذرانند. در یکی از این خیابان ها، وقتی حجم بسته های خرید جلوی چشم پدر بزرگ را می گیرد، متوجه عبور ماشین از خیابان نمی شود و نوه اش که در سمت چپش قرار دارد با ماشین برخورد می کند و از شدت برخورد به زیر ماشین می رود. پدر بزرگ خرید ها را در میانه خیابان رها می کند و با دو دستش ماشین را بلند می کند تا نوه اش از زیر ماشین بیرون بیاید.

چیزی شبیه این عکس


از قضا، اتفاقی خیلی بدی برای نوه اش نمی افتد و چند خراش سطحی روی صورتش باقی می ماند. اما پدر بزرگ سخت به فکر فرو می رود و از شدت غصه شروع به گریستن می کند. حال که پدر و مادر جمع شده اند از دلیل گریه می پرسند. جوابی در خور تامل از پدر بزرگ می شنوند.

من 60 سال توانایی بلند کردن یک ماشین با دو دستانم را داشته ام و تا به حال نه می دانستم و نه از آن بهره ای برده بودم. 60 سال از عمر من گذشته است و از ظرفیتی که در وجودم بوده است استفاده ای نکردم.»

محمدرضا شعبانعلی در یکی از دیر آموخته هایش به این نکته اشاره خوبی دارد:

چه کنیم تا فرصت های کشف نشده، استعداد های استفاده نشده، توانمندی های بلا استفاده خود را بشناسیم، شروع به استفاده از آن ها کنیم تا جایی که مطمئن شویم دیگر فرصتی برای رشد باقی نمانده است، ظرفیت بلا استفاده ای نمانده است.

فکر می کنم روزی که به این مرحله برسیم زندگی برایمان بی معنا شده است. روزی که در آن پیشرفتی نبینیم نسبت به روز قبل، معنای زندگیمان زیر سوال رفته است. اما تلاش برای رسیدن به آن روز تلاشی ستودنی است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
محمدرضا معراجی

مالی چی بودن را چگونه معنا کنیم؟

واژه گاریچی به کسی اطلاق می شود که گاری را می راند و یا دارنده گاری است.

به طریق مشابه، اصطلاحی در میان کسانی که Finance خوانده اند رایج است به نام «مالی چی». می توان به این طریق معنایش کرد کسی که دروس Finance می داند یا کارمرتبط با آن می کند(این جدای از حسابداران عزیز است که حسابداران مالی هستند).

از معنا که بگذریم «مالی چی» به چه کسانی اطلاق می شود؟

برای آنکه بتوانم افرادی که به نظرم در این اصطلاح می گنجند را تعریف کنم، ابتدا کسانی که در این میان نیستند را معرفی می کنم(قضیه متمم در جبر مجموعه ها):

کسی که کار حسابداری انجام می دهد چه حسابداری مالی چه حسابداری صنعتی مالی چی نیست

کسی که تمام سرمایه گذاری اش در اوراق بدون ریسک یا سپرده بانکی است مالی چی نیست

کسی که تحلیل گر است اما معامله نمی کنند مالی چی نیستند

کسی که فرصت های سرمایه گذاری را می بیند و رد می شود مالی چی نیست

عبارت هایی که در بالا خواندید، 30 درصد مالی خواند ها را جدا خواهد کرد و

اما

تعریف دقیق من از مالی چی:

مالی چی کسی که هنر سرمایه گذاری بلد باشد به قول بازاری ها 1 تومن را بکند 2 تومان. البته مهم‌ترین مساله در بازدهی سرمایه گذاری، زمان آن است تبدیل یک تومن به دو تومن در 10 سال گزینه جذابی به نظر نخواهد رسید.(سالیانه 10 درصد)

مالی چی کسی است که هر جا فرصت سود آوری دید که توانایی ورود به آن را داشت، از ارتباطات و تعاملاتش برای استفاده از آن فرصت حداکثر استفاده را بکند.

مقاله ای از حسین عبده تبریزی درباره مالی چی بودن با عنوان تفاوت مالی چی با مدیر مالی و حسابدار یافتم، حیف آمد در ادامه این پست با شما به اشتراک نگذارم.

 تفاوت مالی چی با مدیر مالی و حسابدار از حسین عبده تبریزی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
محمدرضا معراجی